Welke leren bank kan ik kopen?
LEDERLAND helpt je verder.

Een nieuwe bank koop je niet zomaar, toch? Dat is best een ingrijpende beslissing: voor je budget, je interieur en lest best, je wooncomfort en levensgeluk. Je begint er voorzichtig over na te denken. Hoe langer je denkt, hoe meer je aan het idee begint te wennen. Je bankstel of hoekbank moet eruit, je zithoek moet anders. Het is tijd voor iets nieuws!

Aankoopgids leren bankstel.

Waarom een nieuwe leren bank kopen?

Omdat de tijd niet heeft stilgestaan.

  • Omdat je huidige bank (behoorlijk) versleten is. Eigenlijk is dat logisch als je bedenkt hoeveel uren, dagen, maanden, jaren je er plezier van gehad hebt! Als je dat zou uitrekenen...
  • Omdat je levensstijl en dus je woonwensen in de loop der jaren veranderd zijn. Toen woonde je alleen of samen, nu misschien het omgekeerde. Kwamen er kid(s), dan even later ook de hond en/of kat. Ooit woonde je kleiner of juist groter. Misschien run(de) je Hotel Mama, zit je binnenkort of nu in een Leeg Nest. Als je daaraan (terug)denkt...
  • Omdat je interieursmaak geëvolueerd is. Niets zo veranderlijk als de mens. Wat je gisteren geweldig vond, vind je vandaag minder en morgen misschien helemaal niets. Je interieur is een kwestie van gevoel en smaak. Je zithoek is het belangrijkste plekje in je huis. Niks zo lekker als een bank die héérlijk zit én mooi staat. Als je bedenkt hoe je gevoel voor stijl, comfort en kleur veranderd is...
  • Omdat je tegenwoordig zo enorm véél méér mogelijkheden hebt dan vroeger. Nu heb je banken in diverse stijlen, maten, materialen, met relaxfuncties en usb-aansluiting. Had je dat een paar jaar geleden kunnen bedenken?

Kortom, je bent nu echt toe aan een nieuwe twee- of driezitsbank of zo’n geweldige loungebank of je eigen relaxfauteuil. Je besluit staat vast, je bent eruit. Maar dan begint het! Wat is de bank van je dromen? Daar moet je echt heel goed over nadenken!


De beste bank bestaat niet, wel jouw ideale bank

Hoe kun je die vinden? Waar moet je allemaal op letten? Wat komt er allemaal bij kijken? De antwoorden vind je in deze ”Eerste hulp bij het kopen van je bank”. Dat is een begin. Je krijgt een idee wat de opties zijn, wat wel/niet bij je past. Met zo’n schat aan informatie, kun je met een gerust hart voor je bank gaan shoppen. Een nieuwe bank koop je niet iedere dag, toch? Daarom deze ‘Eerste Hulp’ als handleiding voor het kopen van je nieuwste aanwinst. Of je een bankstel, loungebank, relaxfauteuil, eetkamerstoel wilt aanschaffen: een goede voorbereiding is het halve werk.

Eerst je (t)huiswerk over leder en banken maken

Alle begin is moeilijk. Maar bij het kiezen van je bank is het begin juist gemakkelijk. De voorbereiding begint met weten wat je kunt EN wat je wil. Dus eerst alles op een rijtje zetten. Daarvoor heeft Lederland de ‘Eerste Hulp bij het Kiezen’ opgezet: een wegwijzer die je door het aankoopproces loodst. Als je die volgt, komt je droombank/-fauteuil/-stoel al meteen een stuk dichterbij. Dit stappenplan is namelijk gebaseerd op de 35 jaar ervaring van de Lederland-winkels. Zie deze voorbereiding als een soort huiswerk. Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een leren bank? Waarmee moet je rekening houden?


Meten is weten - Welke leren bank past bij je?

In hoeverre is de bank van je dromen haalbaar? Wie weet, is er meer mogelijk dan je nu denkt. De eerste stap is "meten is weten":

  • Hoe groot is de woonruimte?
  • Hoe lang zijn de bewoners?

Die maten zijn essentieel voor de keuze van je zitmeubel. Droom je van een bank die te groot voor je interieur is? Dan kun je blijven dromen. Vandaar het eerste selectiecriterium: meten is weten. Dus je kunt meteen aan de slag gaan met een rolmaat of digitale lasermeter.


Hoeveel ruimte heb je voor je bank?

Het begint bij de afmetingen van de woonruimte: waar komt je aanwinst te staan? In de zithoek, de eethoek, kantoor en misschien wel de slaapkamer? Hoeveel ruimte heb je voor je nieuwe bankstel of hoekbank, een extra fauteuil? En bij eetkamerstoelen: hoe groot is de tafel? En hoe zit het met de benodigde loopruimte eromheen?

Wat ook handig is om op te meten: de ramen, deuren, de radiatoren en eventueel ander groot meubilair in de ruimte. Heb je kamerbrede terrasdeuren of een raampartij met vensterbank op 70 cm hoogte? Een mooi uitzicht? Dan wil je graag naar buiten kunnen kijken.

Waar je misschien niet meteen aan denkt? De afmetingen van je voordeur, de gang en kamerdeur. En als je niet gelijkvloers woont, ook de trap, de lift of het verhuisraam. Je bank moet wel naar binnen kunnen, toch?

CHECKLIST ruimtelijke maten

Woonruimte

  • Ramen
  • Deuren
  • Radiatoren
  • Groot meubilair
  • Tafel

Woning

  • Voordeur
  • Gang/hal
  • Kamerdeur
  • Trap
  • Lift
  • Verhuisraam

Hoeveel ruimte heb je nodig op de bank?

Of je nu op een bank of stoel zit: je lichaamslengte én lichaamsbouw bepalen of je comfortabel EN ergonomisch verantwoord zit. Daarom is het zo belangrijk om de lichaamslengte van de (volwassen) gezinsleden te weten. Stel dat je vrij lang bent of klein. Of dat je een bank of fauteuil met relaxfuncties wilt.

Bij fauteuils en stoelen telt ook de lichaamsbouw mee: ben je smal of breed gebouwd? Geldt dat ook voor je medebewoner(s)? Wat als jullie een tegengestelde lengte en/of lichaamsbouw hebben? Geen probleem.

Weet je dat we met extra-small tot extra- large maten werken? Met zittingen waarvan je de diepte kunt verstellen? Met ruggen die je van laag naar hoog kunt opklappen? Er is zoveel mogelijk. De interieuradviseurs van Lederland zullen je op lumineuze ideeën brengen.

CHECKLIST menselijke maten

  • Lichaamslengtes
  • Korte of lange benen
  • Breed of smal gebouwd

 TIP
Welke bank zit het allerbeste? Dat wil zeggen: super comfortabel EN ergonomisch verantwoord. Let er namelijk ook goed op dat je rug goed ondersteund wordt.

Wat is de perfecte bank voor je levensstijl?

Nu je de maten weet, kun je aan de slag met het tweede selectiecriterium. Welke bank is geschikt voor je levensstijl? Met wie leef je thuis? Met of zonder kat/hond? Hoe gebruik je je bank? De antwoorden op deze vragen zijn van essentieel belang. Zeker als je een leren zitmeubel kiest.

CHECKLIST levensstijl

Je gezin

  • Aantal mensen
  • Leeftijd
  • Kat/hond

Je bank

  • Gebruik
  • Comfort

Wat is de ideale bank voor je gezin?

Je gezinssituatie stelt de nodige eisen aan je bank en stoelen. Zij bepaalt de inrichting van je zit- en eethoek.

  • Aantal
    Woon je alleen, met partner, met of zonder (bonus)kinderen? Dat bepaalt hoeveel zitplaatsen je minimaal nodig hebt. Bovendien zegt dit aantal al iets over het gebruik.

  • Met of zonder kat/hond
    Je huisdier maakt deel uit van je gezin, punt uit! Je hond of kat ligt erbij, onder of naast de tafel, voor of op de bank, aan je voeten of op schoot. De grootte en het ras speelt een rol in de samenstelling van je zithoek. Wist je dat leer ongelooflijk praktisch is? Honden- en kattenharen veeg je er zo vanaf. Vieze poten en ongelukjes verwijder je simpel en snel met een vochtig doekje. In de blog kun je lezen welk leer geschikt is voor je kat of hond.

Kortom, de samenstelling van je gezin is een aanknopingspunt voor meerdere hoofdzaken:

  • de vormgeving
  • de samenstelling
  • je comforteisen
  • de leerkwaliteiten
  • de prijscategorieën
Aankoopgids leren bankstel.

Bij een Lederland winkel in je buurt kun je je uitgebreid laten adviseren wat je mogelijkheden zijn. Je zult de kwaliteiten en veelzijdigheid van 100% écht leer ontdekken. Laat je verrassen.

Welke leren bank past het beste bij je gedrag?

Nu je de maten weet en de gebruikers kent, volgt een derde punt. Hoe leef je in je interieur? Hoe gebruik je je bankstel? Wat zijn je eisen en verwachtingen? Hoe leef je in je bank?

  • Hoe gebruik je je bank?
    De zitmeubelwereld is zo enorm groot! Fauteuils, twee- en meer-persoons banken, modulaire programma’s, plof- en loungebanken en nog veel meer. Hoe groter de keuze, des te moeilijker kiezen. Alles kan, niets moet. Daarom ons advies: zet alles eens op een rijtje. Hoe leef je in je bank?

    Wat dat met de samenstelling van je nieuwe zithoek te maken heeft? Heel veel! Lig je graag met je partner/kids knus tegen elkaar, een hele avond te Netflixen? Kies dan een love-seat of een lounge-bank. Lees je graag, ga dan voor een bank of fauteuil met lagere armleuningen als een soort boekensteuntje. Ben je helemaal voor een eigen plekje? Kies dan zeker een bankstel met een aparte (relax)fauteuil. Zit je regelmatig met een vol huis? Kies dan voor extra multifunctionele zitplaatsen bijvoorbeeld stoelen met armleuningen voor je eettafel. Mag je grote hond op de bank? Reserveer dan een extra ‘ligplaatsje’ of een extra poef bij de bank. Mogen eten, schoenen, snacks op de bank? Kies dan zeker een vlekbestendige bekleding. Zit, lig of hang je op bank? En hoe lang? Hele avonden en dagen, of valt dat wel mee? Die punten tellen zelfs mee voor het binnenwerk van de bank. Dit zijn slechts een paar voorbeelden hoe je levensstijl je keuze beïnvloedt.
Aankoopgids leren bankstel.
  • Wat vind je comfortabel zitten en relaxen?
    De basis van ieder zitmeubel is: hij moet comfortabel zitten!
    Dat is deels een kwestie van ergonomie: je lichaamsmaten en -bouw. Vergeet daarbij je leeftijd niet. Misschien is een lage, diepe loungebank niet meer zo handig. Je wilt toch vlotjes en veilig kunnen gaan zitten en opstaan.

    Lekker zitten is ook een gevoel: zit je graag steviger of juist softer? Wil je graag een diepere zit om lekker te kunnen loungen? Vind je een ondiepere bank prettiger zodat je rechterop zit? En hoe hoog wil je de zitting hebben? Mag het laag bij de grond zijn of niet? Kortom: er zijn zoveel gradaties qua stevig/soft, diep/ondiep en hoog/laag. Daarom onze gouden tip: test in de winkel hoe de modellen en kussens zitten!
Aankoopgids leren bankstel.

Tot slot kun je je zithoek zo luxe maken als je zelf wil. Wil je iedere minuut online zijn? Ga dan voor de optie ‘usb aansluiting’. Heb je graag je glaasje wijn of je boeken bij de hand? Verwen jezelf dan met tafel- of boekenkast-modules in je elementenbank. Doe je dagelijks een powernapje? In dat geval is een bank met lage of verstelbare armleuningen ideaal. Strek je graag je benen uit? Verdiep je dan zeker in de vele relaxfauteuils en –functies. Ken je bijvoorbeeld de speciale tv-kijkstand voor hoofdsteunen? Lig je achterover te relaxen, lig je niet naar het plafond te staren. Je kunt met je blik vooruit tv kijken. Als je eens wist wat er allemaal mogelijk is… Ieder jaar komen er nieuwe relaxfuncties bij, worden de technieken geperfectioneerd. De meubelwereld zit niet stil.

Wat is de mooiste leren bank voor je woonstijl?

Nu je de maten weet en de levensstijl gecheckt hebt, kun je aan de slag met het derde selectiecriterium. Wat is je woonstijl? Wat is je interieursmaak? Wat zijn je lievelingskleuren? Wat zijn (on)gunstige en verstandige kleuren? Ga je voor de lange termijn, voor duurzaamheid?

Welke interieurstijl?

Over smaak valt niet te twisten. Je woonstijl is een hoogstpersoonlijke keuze. Hou je van minimalistisch design, retro, vintage, Scandinavisch, industrieel, bohemien, eclectisch, een bont allegaartje of nog een andere stijl?

Wat je zeker niet over het hoofd mag zien? Hoe voelt en staat de bank in de ruimte? Een zogenaamd bodemvrij model met een lage rug doet de kamer visueel en gevoelsmatig groter lijken. Een hoge rug zorgt voor een knusser gevoel. Zet je de bank tegen de muur, als room-divider in de ruimte of met het zicht naar buiten? Heb je liever een bankstel met één of twee fauteuils, of een riante loungebank? Die zaken wegen allemaal mee voor je woonsfeer.

Gelukkig kun je je interieur naar je eigen ideeën inrichten. Niets moet, alles kan. Je kunt werkelijk overal inspiratie opdoen. Via social media zoals Instagram, Pinterest, Facebook en Blogs. Via de woonbladen en –programma’s op tv. En om absoluut niet te vergeten, in woonwinkels en interieurzaken. Ga zeker eens kijken hoe de banken, fauteuils en stoelen er in het echt uitzien en zitten! Dat vertelt een plaatje niet. Bij Lederland kun je altijd terecht voor een gratis interieuradvies.

Welke kleuren?

Heb je een uitgesproken voorliefde voor bepaalde kleuren? Hou je vast aan je lievelingskleuren of laat je ze rustig los voor iets anders? De kleur maakt de bank en bepaalt grotendeels de sfeer in je interieur. Met een neutrale tint creëer je een rustige basis, ook voor de verdere aankleding van je woonruimte. Je kunt naar hartenlust mixen en matchen. Met ton-sur-ton tinten voor je stoelen, zorg je voor een dynamischer palet aan je eet- en vergadertafel. Met een expressieve kleur zet je een statement neer. Je kunt met kleuren spelen om ruimtelijke en gevoelsmatige effecten te bereiken. Lichte kleuren doen je bank groter lijken. Naturel en aardse tinten halen het buitenleven in huis.

In het ‘Lederland Experience Centre’ kun je minstens 250 kleurstalen bekijken, ze bij daglicht en onder kunstlicht houden. Je moet wel realistisch blijven. De kleur moet bij je levensstijl en je persoonlijkheid passen. Misschien houd je van een neutrale naturel bank als basis. Pimp je je interieur met kleurrijke kussens en/of accessoires. De kernvraag is: zul je de gekozen kleur over een paar jaar nog mooi vinden?

Voor even of het leven?

Hoe lang wil je van je nieuwe bank genieten? Hoe vaak verander je iets in je interieur? Denk je aan een bank voor even, een paar jaar? Of streef je naar een bank voor jaren en jaren, bij wijze van spreken ‘voor het leven’? Het antwoord ligt voor de hand, toch? In het huidige klimaat zijn we genoodzaakt om zuiniger en langer met alles om te gaan. Een Lederland bank is géén wegwerpproduct, is niet gemaakt ‘voor even’. Je ziet de collectie op alle vlakken verduurzamen: uit respect voor de mens en de natuur. Daarom, luister eerst naar het hele verhaal achter de bank, het leer, de modellering en dus de prijs. Daarna zul je je nieuwe bank des te meer waarderen.

De kwaliteit en duurzaamheid van je leren bank


Bij de aanschaf van een bank draait het niet meer alleen om de look en de feel, of de prijs. We moeten dringend duurzamer leven EN wonen. Het is niet meer dan logisch dat je je verdiept in de kwaliteit en duurzaamheid. We moeten eerlijk toegeven: dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Aankoopgids leren bankstel.

Aankoopgids leren bankstel.

De buitenkant van je leren bank

Het eerste waarnaar je kijkt, is de bekleding van je bank, fauteuil en stoelen. Hoe zit het met de kwaliteit en de duurzaamheid? Je wil toch lang van je aanwinst kunnen genieten. Dus hoe zit dat met leer?

Allereerst volgen hier wat waarschuwingen.

  • De kwalificatie ‘leer’ zegt niets over de kwaliteit. Je hebt namelijk kunstleer, imitatieleer, nep-leer, zogenaamd ‘microvezel’ leer ─ en 100% ECHT LEER. Dat laatste zegt al veel.
  • Let ook goed op het verschil tussen ‘splitleer’ (want minderwaardig dus af te raden) en bovenhuids rundleer.
  • Vergeet de misvattingen en vooroordelen.

Bij Lederland zit leer in ons DNA. Bij ons vind je alleen maar hoekbanken, bankstellen, fauteuils en stoelen bekleed met 100% leer. Je weet dus 100% zeker dat de kwaliteit top is.

Daar begint het kiezen: welke leersoort is ideaal voor jouw persoonlijk? Wat past het beste bij je levensstijl, interieursmaak en budget? Dat is een kwestie van prioriteiten stellen, van wikken en wegen.

Ga je voor gemak? Dan is een semi-aniline of afgedekt leer, met een beschermlaag, bijzonder handig. Val je voor de authentieke look en feel van leer, kies dan een vol-aniline kwaliteit. Of ben je weg van nubuckleer?

In het ’Lederland Experience Centre’ kun je maar liefst 50 leerkwaliteiten ontdekken, zien, voelen: de look én de feel, de ins en outs van leer in de praktijk. Bv. hoe zit het met het onderhoud?

Meer informatie over leer lees je hier. Kort samengevat:

LEER

  • is een natuurproduct
  • is de allersterkste bekleding voor je zitmeubel
  • is bijzonder goed bestand tegen vlekken
  • is anti-allergisch
  • vraagt weinig onderhoud
  • is praktisch in gebruik
  • biedt je een enorme keuze uit kleuren, soorten, kwaliteiten en prijzen
  • straalt luxe uit
  • is relatief gezien, niet duur
  • is te repareren
  • is dus extra duurzaam
  • koop je het beste op advies van een professionele leerspecialist die CBW-erkend is

Het binnenwerk van je leren bank

Je bent eruit: je hebt (samen) het model, het leer en andere styling-details gekozen. Maar daarmee ben je er nog niet! Ga je voor een duurzame kwaliteit, dan moet je absoluut naar het binnenwerk kijken! Hoe zit de bank, fauteuil of stoel in elkaar? Met welke materialen en hoe is hij opgebouwd? Bij Lederland zit dat 100% goed!

Het frame

Het frame is het fundament van de bank. Deze constructie moet absoluut stevig en stabiel zijn. Je mag aannemen dat een houten en/of metalen frame over het algemeen een goede basis is. Je kunt erop vertrouwen dat alle banken bij Lederland zo zijn opgebouwd! Dan mag je ervan uitgaan dat de constructie oerdegelijk is. Eén ding is zeker: bij Lederland gaan we voor hoogwaardige materialen en duurzame constructies!

Binnenkant van een bankstel
  1. Hardhouten frame
  2. Ingeschuimde interieurvering
  3. Koudschuim
  4. Dacron
  5. Kamerkussens .
  6. Elastisch banden
  7. Multiplex zijframe .
  8. Nosag-veren
  9. Met de hand vervaardigde verbindingen

De ondervering

De ondervering draagt bij aan het zitcomfort en de levensduur van je bankstel en fauteuil. Hij vormt de veerkrachtige ondergrond, het chassis voor de zitkussens. Je kunt verschillende types en kwaliteiten onderscheiden.

  • Nosag-vering
    De Nosag-vering bestaat uit horizontale zigzag- oftewel golfveren die lichtjes bol staan. Zij zijn parallel aan elkaar, in het frame opgespannen, van de voor- naar de achterkant. Ga je zitten, dan druk je de bolstaande veer naar beneden. Sta je op, dan veert hij terug naar zijn oorspronkelijk vorm. De metalen veren zijn thermisch gehard, wat ze sterker, steviger en slijtvaster maakt. Daarom gaat een Nosag-vering jarenlang mee ─ mét behoud van haar uitstekende veerkracht.
  • Interieurvering
    Een traditionele interieurvering bestaat uit rechtopstaande springveren. Druk je op de spiraalveer, dan wordt hij lager. Laat je hem los, dan springt hij weer uit tot zijn originele hoogte. Het comfort is nog steeds ongeëvenaard. Het samenstellen en monteren van een interieurvering is authentiek ambachtelijk handwerk. De veren zijn één voor één met een gespoelde metaaldraad aan elkaar gevlochten. Kijk eens hoe de metaaldraad om de verbindingsstaaf gedraaid is! Snap je nu waarom een interieurvering zo prijzig is? De interieurvering van tegenwoordig zit in zakjes (pocketvering) en is meestal ‘ingeschuimd’ in het zitkussen.
  • Singels
    Een singel-vering bestaat uit een vlechtwerk van brede, langwerpige stroken die voor stevigheid en tegendruk zorgen. Tegenwoordig zijn de singels van een elastisch materiaal gemaakt. Het resultaat is een heerlijk soft comfort. Je kunt lekker diep in de bank wegzakken, hangen en loungen.

CHECKLIST vering

  • Interieurvering
  • Nosag-ondervering
  • Elastische singels
  • Gaas
  • Houten plaat

De vulling

Boven op de ondervering komt de interieurvulling: samen zorgen zij voor je zitcomfort. Wil je ultra-zacht of steviger zitten? Ga je voor puur gemak of ultiem comfort? Dat zijn zaken om van tevoren al eens goed over na te denken.

Welke soorten vullingen kun je in het interieur van je bank en fauteuil tegenkomen? Wat zijn de voor- en nadelen? De belangrijkste vind je hier op een rijtje.

  • Polyetherschuim is de goedkoopte optie, maar zijn veerkracht gaat relatief snel achteruit. De afkorting SG (soortgelijk gewicht) geeft de hardheid aan. Een SG 25 schuim is vrij licht van gewicht, is dus ‘luchtiger’, zit zachter maar gaat niet zo lang mee. Een SG 40 is zwaarder en compacter, zit harder en gaat wat langer mee. Daardoor valt de prijs wat hoger uit.
  • HR foam of koudschuim geldt als de fijnste en duurzaamste kwaliteit van alle schuimen. De letters HR staan voor high resilience, oftewel hoge veerkracht. Dat zegt al genoeg. Door de getallen kun je de hardheden vergelijken. HR 35 zit zachter dan HR60. Je krijgt veel comfort en kwaliteit voor de prijs die je betaalt.
  • Memory-foam, visco-elastisch en traagschuim zijn hetzelfde als NASA-schuim (afkomstig uit de ruimtevaart). Je landt ‘in slow-motion’ op je bank. Door je lichaamstemperatuur, wordt het schuim langzaam (traag) zachter en ‘omsluit’ je lichaam. Sta je op, dan veert het langzaam terug, neemt het kussen zijn oorspronkelijke vorm weer aan.
  • Veren en/of dons zijn het toppunt van zachtheid. Op zo’n bank ga je niet zitten, maar daal je neer en zak je weg. Daar moet je wel wat voor doen, namelijk dagelijks/wekelijks kussens opschudden. Gelukkig is dat tegenwoordig minder werk. De veren en/of het dons zitten verpakt in aparte vakken, zoals je dat ook bij dekbedden ziet.

Het interieur van een bank is meestal opgebouwd uit een combinatie van materialen. Voor meer informatie, kun je altijd bij de verkoopadviseurs van Lederland terecht.

Het repareren van leer

Verduurzaming staat hoog op de agenda. Spullen klakkeloos wegwerpen of bij het minste of geringste meubels wegdoen? Dat is niet meer van deze tijd. Repareren is helemaal in, want zoveel beter voor het milieu. Dat maakt leer uniek: je kunt beschadigingen laten herstellen. Schakel een gespecialiseerd herstel- of reparatiebedrijf in. Zo kun je de levensduur van je bank, fauteuil en eetkamerstoel aanzienlijk verlengen. Leer repareren is een stap in de goede richting: op naar een betere, duurzamere toekomst.

In het geval van kleine beschadigingen kun je zelf aan de slag gaan. Denk aan krasjes. Vergeet de huis-, tuin- en keukenmiddeltjes, gebruik enkel professionele reparatiemiddelen zoals BioLine®.

Durf je dat niet aan? Of is er sprake van grotere beschadigingen? Schakel dan een gespecialiseerd herstel- of reparatiebedrijf in. Meestal hoeft je bank niet eens weg. Zo’n specialist herstelt het leer gewoon bij je thuis.

Voor zover de ‘Eerste Hulp bij het kiezen’. Je bent al een hele stap verder op weg naar je nieuwe leren bank. Nu kun je goed voorbereid gaan shoppen.

Download de Lederland Brochure